Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka z jagodami pod bezą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
margaryna 1 szt
cukier 3 łyżki
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
beza
białko 5 szt
cukier 1 szklanka
budyń malinowy 1,5 łyżki
jabłka 8 szt
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka z jagodami pod bezą

Kroki postępowania

1
Składniki ciasta zagnieść. Jabłka obrać i pokroić na cząstki, Ciastem wyłożyć blachę ale zostawić 1/3 część. Na ciasto rozłożyć jabłka i posypać jagodami.
Krok 1 - jabłka z jagodami pod bezą foto
2
Białka ubić na sztywno dodać cukier i dalej ubijać pod koniec ubijania dodać budyń. Bezę wylać na jabłka i pokruszyć resztę ciasta.
Krok 2 - jabłka z jagodami pod bezą foto
3
piec około 50 min w temperaturze 180 stopni
Krok 3 - jabłka z jagodami pod bezą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 11.10.2013 14:03
fajny deserek :-)
Malinka 21.09.2013 19:30
Ciasto I klasa!
Ewelina38 26.03.2013 11:56
uwielbiam ciasta z jabłkami a tu jeszcze jagody, ciekawe jak wyjdzie z mrożonych, bo znalazłam jeszcze mały woreczek, muszę spróbować na święta :)
Motorek 30.11.2012 10:24
super same myszności
misia53 08.10.2012 15:31
pyszne jabłka z jagodami i nnymi dodatkami...
teresa18 03.08.2012 17:15
wyborne ciacho
owca441 27.07.2012 16:38
PIĘKNA BEZA WYSZŁA
Michaś 19.07.2012 22:16
pysznie wyglada
Aneta41 19.07.2012 21:23
pyszne
Paweł10 19.07.2012 21:13
mniam pycha
octo 19.07.2012 21:11
smakowicie wyglada
tessinka 19.07.2012 21:10
mmm owoce pod bezą pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak