Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ocet z owocami granatu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

granat 1 sztuka
ocet 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ocet z owocami granatu

Granat umyć, przeciąć na pół, usunąć pestki i białe ścianki działowe. Powinniśmy otrzymać filiżankę pestek granatu. Pestki wrzucić do słoika, zalać octem. Słoik dobrze zamknąć i ustawić w nasłonecznionym miejscu na 10 dni. Póżniej przelać ocet przez lejek i kawałek gazy do 2 butelek o pojemności 250 ml. Butelki szczelnie zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 21.07.2012 13:52
u mnie robi go mąż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak