Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oliwa z cytryną i listkami laurowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 1 kg
liście cytryny 6 sztuk
nasiona kolendry 6 łyżek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
oliwa 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: oliwa z cytryną i listkami laurowymi

Cytryny umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki. Liście cytryny umyć i osuszyć. Do dużego słoja włożyć 1/3 cytryn oraz 1/3 każdego z rodzaju przypraw. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Słój zamknąć i umieśćić w chłodnym miejscu na 24 godziny. Zalać wszystko oliwą i ponownie odstawić na 3 dni. Cytryny za pomocą widelca wyjąć ze słoja, oliwę przefiltrować przez wyłożoną gazą lejek do 2 butelek o pojemności 500 ml. Butelki mocno zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 21.07.2012 11:01
zrobię
andżelika1 19.07.2012 20:45
pasuje do grillowanej cielęciny, potraw z ryb oraz do makaronu i wielu sałatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak