Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z mandarynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mandarynka 3 szt
cebula czerwona 1/2 szt
ogórek kiszony 1 szt
kukurydza w puszce 2 łyżki
jabłko 1/2 szt
pieprz
jogurt naturalny 3 łyżki
kapusta pekińska 2 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z mandarynkami

Kroki postępowania

1
Czerwoną cebulę drobno kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy i kroimy w malą kosteczkę. Mandarynki obieramy ze skórki, odzielamy plasterki od siebie i każdy kroimy na pół. Ogórka kroimy w kostkę
Krok 1 - Surówka z kapusty z mandarynkami foto
2
W misce mieszamy kapustę pekińską, cebulę mandarynki, ogórka kiszonego i jabłko. Dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę.
Krok 2 - Surówka z kapusty z mandarynkami foto
3
Na koniec dodajemy jogurt naturalny i mieszamy składniki. Można delikatnie doprawić pieprzem, ale nie jest to konieczne.
Krok 3 - Surówka z kapusty z mandarynkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 14.01.2013 13:09
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak