Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka jeżynowa z kandyzem i jałowcem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 250 g
cukier kandyzowany 150 g
cynamon 1 laska
skórka z cytryny 1/2 sztuki
DZIN 700 ml
Owoc jałowca cały Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka jeżynowa z kandyzem i jałowcem

Jeżyny przebrać, umyć, osuszyć i przełożyć do dużego słoja. Dodać cukier, cynamon, skórkę i zalać wszystko dżinem. Słój zamknąć i na 8 tygodni postawić w nasłonecznionym miejscu. Nalewkę przefiltrować za pomocą lejka i gazy do 3 butelek o pojemności 250 mlo i dobrze je zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.08.2012 15:34
jak będę miała jezyny to wypróbuję
sznycel 21.07.2012 11:04
spróbuję
andżelika1 19.07.2012 20:36
Pasuje do budyniu, lodów i innych deserów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak