Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z żurawiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
margaryna 50 g
migdały kilka szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
jogurt naturalny 350 g
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z żurawiną

Kroki postępowania

1
W misce mieszamy mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia. W garnuszku rozpuszczamy margaryne i delikatnie ostudzamy.
Krok 1 - Babeczki z żurawiną foto
2
Do margaryny dodajemy jajko i jogurt i rozrabiamy trzepaczką. Dodajemy sypkie produkty i mieszamy wszystkie składniki. Gotowe ciasto nakładamy do papilotek, posypujemy po wierzchu suszoną żurawiną i pokrojonymi drobno migdałami.
Krok 2 - Babeczki z żurawiną foto
3
Pieczemy 20 minut w pieraniku nagrzanego do 180 stopni. Babeczki te można posypywać po wierzchu różnymi dodatkami, gdyż nie zapadają się w ciasto.
Krok 3 - Babeczki z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 19.07.2012 20:43
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak