Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z wiśniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek
kefir
śmietana 18%
Żelatyna wieprzowa Prymat
cukier puder
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z wiśniami

Kroki postępowania

1
Z wiśni usuwamy pestki. Następnie mieszamy je z cukrem i smażymy chwilkę na wolnym ogniu, aby puściły sok. Dolewamy troszeczkę wody. Cukru dodajemy do smaku. W osobnym naczynku rozrabiamy żelatynę wg przepisu na opakowaniu, dodajemy ją do wiśni i całość przelewamy do kubeczka, odstawiamy do stężenia.
Krok 1 - Panna cotta z wiśniami foto
2
Kefir i śmietanę (w stosunku 1:1) mieszamy dokładnie z cukrem pudrem na kremową masę. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i dodajemy do masy energicznie mieszając. Dopełniamy kubeczek masą śmietanową i pozostawiamy do stężenia najlepiej na całą noc.
Krok 2 - Panna cotta z wiśniami foto
3
Deser wyjmujemy z kubeczków zanurzając je na chwilkę w gorącej wodzie.
Smacznego :)
Krok 3 - Panna cotta z wiśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 16.04.2013 10:48
pięknie wygląda i zapowiada się bardzo smacznie :)
Mati13 20.02.2013 20:34
wyśmienity deser
PaniMISIOWA 11.09.2012 19:09
super pomysł
Paulina33 05.09.2012 09:25
wspaniałe :)
malaczarna23 27.08.2012 16:10
wygląda apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak