Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Conchiglioni Rigati czyli włoskie kluchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron conchiglioni Rigati
szpinak 1 paczka
czosnek 4 ząbki
ser feta
masło
serek topiony 2
bulion 2 szkl
mąka 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Conchiglioni Rigati czyli włoskie kluchy

Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu od 4 – 8 minut gotujemy go w osolonej wodzie. Odcedzamy i płuczemy zimna wodą aby się nie posklejał. Również do gotującego makaronu można dodać łyżkę oliwy. Bulion doprowadzamy do wrzenia, dodajemy serki i dokładnie mieszamy. Mąkę rozrabiamy z odrobiną wody i zagęszczamy sos. Masło topimy, wrzucamy szpinak i dusimy kilka minut, solimy, dodajemy czosnek i odstawiamy z ognia. Fetę kroimy w kostkę. Do żaroodpornego naczynia wlewamy około 1 cm sosu. Będziemy na nim układać muszle. Każda muszlę wypełniamy szpinakiem, wkładamy po 1 kostce fety i do naczyńka. Resztę sosu wlewamy tak, żeby nie przykrył muszli. Zapiekamy w piekarniku ok. 25 minut (180º)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 06.09.2013 08:34
wczoraj robilam je z feta. mniam...
elficzna 10.08.2012 18:01
nie jadłam jeszcze takiego czegoś...z chęcią spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak