Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 zielone papryki 40 dag
łyżeczka musztardy 1 łyżeczka
łyżeczka oregano 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
filet z dorsza 1 kg
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Dorsza opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć musztardą. Kawałki ryby układać w naczyniu do zapiekania, posypać oregano i natką, przekładać oczyszczoną i pokrojoną w krążki papryką.
Wierzch posypać tartą bułką i rozłożyć kawałeczki masła. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W razie potrzeby wlać 4-5 łyżek wody. Podawać z pieczywem.
(4-6 porcji)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 23.06.2015 11:39
smaczny dorsz
oilliwka 10.02.2013 19:42
świetna panierka!
babajaga1969 15.01.2013 21:08
musi być pyszny w takiej panierce
GosiaSz 10.01.2013 20:19
ile tego kokosa należy dodać ? :)
Karolina92 09.01.2013 10:54
w składnikach nie ma wiorkow kokosowych... a chyba o nie to najbardziej chodzi...
Alex_M 08.01.2013 14:16
koniecznie musze sprobowac!
Lukrecja29 13.08.2012 00:52
mmmmm pycha!
angelika14 29.07.2012 12:21
z wiórkami kokosowymi nie jadłam, chętnie spróbuję
parysek10 19.07.2012 18:24
pięknie podany
Konczi 19.07.2012 17:57
Mniam !!! to musi być pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak