Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony
Wierzch posypać tartą bułką i rozłożyć kawałeczki masła. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W razie potrzeby wlać 4-5 łyżek wody. Podawać z pieczywem.
(4-6 porcji)
2 zielone papryki | 40 dag |
łyżeczka musztardy | 1 łyżeczka |
łyżeczka oregano | 1 łyżeczka |
olej | 2 łyżki |
masło | 2 łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
filet z dorsza | 1 kg |
Pieprz czarny mielony Prymat | 0,5 łyżeczki |
Natka pietruszki suszona Prymat | 1 łyżeczka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: