Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
czosnek 4 ząbki
zielona pietruszk
koperek
sól
oliwa
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w ziołach

Pierś z kurczaka rozbijamy, solimy i układamy w naczyniu przekładając poszatkowanymi ziołami, każdą warstwę polewamy łyżeczką oliwy. Tak przyprawione mięsko można smażyć po o panierowaniu, można też nie panierować i dusić w naczyniu żaroodpornym podlewając bulionem. Moja wersja jest opanierowana w bułce tartej i jajku - do jajka dodajemy przyprawy i roztrzepujemy, panierujemy na przemian w jajku i bułce tartej - smażymy na oliwie z dwóch stron na złoty kolor. Mięso jest delikatne i soczyste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 21.03.2013 16:42
super smaczne
eliza135 15.09.2012 20:46
smakowite
Wiesława1 04.09.2012 20:16
super
Krzysztof15 12.08.2012 21:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak