Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowe pesto z orzechami nerkowca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia świeża 1-2 szklanki
orzechy nerkowca 30-50 gramów
oliwa 3-4 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan 80-100 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowe pesto z orzechami nerkowca

Wszystkie składniki zmiażdżyć w moździerzu lub zmiksować. 1-2 łyżki dodawać na porcję makaronu. Można również używać pesto do smarowania grzanek. W słoiczku, zalane z wierzchu oliwą można przechowywać w lodówce do około tygodnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.03.2011 08:58
robię identyczne
angelika14 03.03.2011 16:03
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak