Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

winogrona z wanilią w armaniaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona 750 g
wanilia 1 laska
cukier 80 g
armaniak 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: winogrona z wanilią w armaniaku

Winogrona przebrać, umyć, ostrożnie oberwać z kiści. Użyć tylko ładnych owoców. Winogrona włożyć do 4 wysterylizowanych słoików o pojemności 200 ml. Laskę waniliii rozciąć wzdłuż i pokroić na 4 części i po jednej włożyć do słoika. Owoce posypać cukrem, zalać armaniakiem. Słoiki umieścić w chłodnym i ciemnym miejscu i przez 10 dni co pewien czas nimi potrząsać , żeby cukier się rozpuścił. Po 2 tygodniach gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina46 19.08.2012 19:31
mmm
sznycel 21.07.2012 10:54
i upijac się można słodko
andżelika1 19.07.2012 15:07
Trwałość około roku. Doskonałe do sałatek owocowych, jako przekąska do szampana lub z dziczyzną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak