Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawałki kurczaka w pikantnej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
jogurt naturalny
sos sojowy
Papryka ostra mielona Prymat
pieprz
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kawałki kurczaka w pikantnej panierce

Pierś z kurczaka kroimy na średnie kawałki. Na przykład 8 z każdej piersi ale wielkość wg własnego uznania. Delikatnie rozgniatamy ręką i marynujemy. Czyli :solimy, dodajemy czosnek, sos sojowy,pieprz, polewamy jogurtem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Panierkę przygotowujemy mieszając bułkę tartą z ostra papryką (OSTROŻNIE, ½ łyżeczki wystarczy). Kurczaka wyjmujemy z jogurtu i pakujemy do panierki, do jajka i jeszcze raz do panierki. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Podajemy z warzywami najlepiej marynowanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 12.08.2012 10:26
oooo na pikantno to ja lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak