Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1 garść
cebula 1/2 sztuki
pomidory 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
pomidory suszone z czosnkiem 1 łyżeczka
pieczarki marynowane 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolką

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę i wymieszać z roszponką.
Krok 1 - Sałatka z czerwoną fasolką foto
2
Pomidory pokroić w dużą kostkę. Fasolkę odsączyć i lekko opłukać wodą. Pomidory i fasolkę dodać do roszponki z cebulą. Dodać do tego przekrojone na 4 części pieczarki. Całość oprószyć lekko solą i pieprzem.
Krok 2 - Sałatka z czerwoną fasolką foto
3
Olej wymieszać z octem, cukrem, musztardą i pomidorami suszonymi z czosnkiem i bazylią na gładki sos, odstawić na kilka minut.
Krok 3 - Sałatka z czerwoną fasolką foto
4
Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać.
Krok 4 - Sałatka z czerwoną fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 01.09.2012 14:03
pycha, poszły punkty Smaczne to!
Weronika_eM 25.07.2012 22:03
zjadłabym taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak