Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udźce z kurczaka w karmelu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udźce z kurczaka 4
cukier 3 łyżki
olej
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Udźce z kurczaka w karmelu

Udźce myjemy i oczyszczamy z błonek i tłuszczyku który jest zbędny. Na patelni topimy na małym ogniu cukier, powstaje karmel do którego dodajemy olej, sól, maggi, czosnek dokładnie mieszamy a następnie układamy na nim umyte i osuszone udźce. Dusimy na małym ogniu ok. 40 minut pod przykryciem, Obracamy je w trakcie smażenia, udźce nabiorą pięknego złocistego koloru a na dodatek w całym domu pięknie pachnie. Podajemy na kolację bądź obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 11.12.2012 08:51
Rewelacyjny pomysł z tym karmelem
Magula 25.10.2012 11:59
wyglądają bardzo apetycznie
ElizaT 16.09.2012 08:18
nie jadłam
dianix 25.07.2012 10:56
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak