Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watróbka z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 500 g
cebule 2
sól
pieprz
masło 200 g
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Watróbka z cebulą

Wątróbkę myjemy i oczyszczamy, następnie kroimy w mniejsze kawałki, cebulkę obieramy i kroimy w plasterki. Na patelnie roztapiamy masło i wrzucamy wątróbkę - podpiekamy na dużym ogniu, zmniejszamy grzanie i dodajemy cebulkę - podlewamy około 200ml wody i dusimy pod przykryciem do miękkości, Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 07.08.2012 16:51
nie przepadam za wątróbką ale ta wydaje się być smaczna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak