Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie szpinakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 4 kawałki
szpinak 1/4 paczki
serek topiony 1
masło
czosnek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie szpinakowym

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładamy pół kostki masła - roztapiamy, następnie do stopionego masła dodajemy szpinak i mieszając od czasu do czasu dusimy. Pod koniec duszenia (ok. 15 min) dodajemy czosnek i solimy. Dodajemy serek topiony i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia sera. Jeśli chcemy, żeby szpinak był bardziej gęsty możemy zagęścić go mąką ale nie jest to konieczne.
Krok 1 - Ryba w sosie szpinakowym foto
2
Surową bądź dokładnie rozmrożoną rybę solimy. Do żaroodpornego naczynia wlewamy szklankę gorącego sosu szpinakowego, układamy ryby, zalewamy szpinakiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 º C) na 25 minut
Krok 2 - Ryba w sosie szpinakowym foto
3
Podajemy z ziemniakami bądź jako samo danie z sałatką
Krok 3 - Ryba w sosie szpinakowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 22.08.2013 07:48
świetny przepis
mariusz14 22.08.2012 12:47
ciekawe
gusia1000 13.08.2012 00:18
Super.
teresa18 19.07.2012 20:25
świetna rybka
parysek10 19.07.2012 19:12
doskonałe
Mati3 19.07.2012 16:54
pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak