Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier puder do smaku
żółtko jajek 1
cukier wanilinowy 1 paczuszka
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z serem

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie wyjąć z opakowania, rozwinąć i pokroić na odpowiedniej wielkości kwadraty (ja zrobłam małe i wyszło ich 24i).
Ser twarogowy zmiksować z żółtkiem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem, cukru pudru dodawać wedłóg swoich upodobań.
Przygotowaną masę serową układać na środku kwadratów z ciasta.
Krok 1 - Ciastka francuskie z serem foto
2
Po ułożeniu sera na cieście każdy kawdracik złożyć na połowę i zagnieść brzegi widelcem.
Ułożyć ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20-25 minut.
Krok 2 - Ciastka francuskie z serem foto
3
Smacznego
Krok 3 - Ciastka francuskie z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 19.07.2012 18:08
Mniam!! teraz mam ochotę na takie francuskie trójkąciki z twarogiem
Konczi 19.07.2012 18:08
Mniam!! teraz mam ochotę na takie francuskie trójkąciki z twarogiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak