Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z rybką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 0,5 kg
mozarella 1 kulka
beszamel
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
gałka muszkatołowa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z rybką

Solę opłukać i odsączyć. Przygotować beszamel lub użyć gotowego.
Beszamel ( mąka, masło, mleko). Mąkę podsmażyć na maśle i zalać mlekiem. Gotować aż zgęstnieje, dodać pieprz i gałkę oraz szczyptę soli.
W naczyniu żaroodpornym spód wysmarować beszamelem, nałożyć porcję ryby, zalać beszamelem, nałożyć drugą porcję ryby, zalać beszamelem. Na wierzch ułożyć mozarellę pokrojoną w kawałki. Zapiekać ok . 30-40 minut. Pyszna z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 19.07.2012 13:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak