Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 3 sztuki
mięso mielone 40 dkg (wieprzowego)
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka
rosołek 2 szklanki
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Kroki postępowania

1
Cebulkę obrac i pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Ryż połaczyć z cebulką i doprawic do smaku solą oraz pieprzem. Dodać mięso i wymieszać.
Krok 1 - Papryka nadziewana mięsem i ryżem foto
2
Papryki przekroić na połówki i oczyścić z gniazd nasiennych, umyć, osuszyć i nadziewać farszem mięsno ryżowym.
Krok 2 - Papryka nadziewana mięsem i ryżem foto
3
Papryki ułożyć ciasno w szerokim garnku, podlać rosołkiem i gotować pod przykryciem do miekkości. Podawać z sosem pomidorowym.
Krok 3 - Papryka nadziewana mięsem i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 30.01.2013 21:00
smakowicie się prezentuje
mariel78 08.10.2012 08:28
uwielbiam takie
Justyna/Dzastus 13.08.2012 10:07
dziekuje
Puszcza 11.08.2012 08:18
fajnie wyglada
Rafał10 01.08.2012 22:56
pyszności! Uwielbiam faszerowaną :)
pacpaw 27.07.2012 23:12
kiedyś robiłem czerwone. żółte też fajnie wyglądają. Muszę zrobić różne kolory. Będzie kolorowo na talerzu
reniatka 20.07.2012 10:31
genialne
ziutula
ziutula 19.07.2012 13:17
bardzo lubię takie papryki..
dianix 19.07.2012 12:53
i ja:) s apyszne, dodaje jeszcze ogórka, ser i tp;)_
Justyna/Dzastus 19.07.2012 11:25
tez je uwielbiam.
Ewa104 19.07.2012 11:23
Lubię faszerowane papryki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak