Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do ziemniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bazylia do smaku
wołowina 1 (w sosie własnym)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do ziemniaków

Pokrojoną wołowinę zalewamy wodą tak aby wołowina były zanurzona . Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i zioła ( dowolne ) i gotujemy na małym ogniu. Po około 10 minutach dodajemy kostkę rosołową. Kiedy sos zacznie się gotować po około 5 minutach zaprawiamy mąką tak aby sos zgęstniał. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Gotowym sosem polewamy ziemniaki świeżo ugotowane lub odsmażone na patelni.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 27.04.2013 21:08
super sosik
Botwinka 12.12.2012 10:02
fajny sosik
Ewelina47 04.08.2012 21:49
lubię szybkie sosy
Aneta41 20.07.2012 21:16
o , to coś dla mnie , bo szybko i nie za drogo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak