Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 80 dag
śmietana 350 ml
czosnek 6 ząbków
sok z cytryny 1 szklanka
sól do smaku
majeranek do smaku
Koperek suszony Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w śmietanie

Mintaja kroimy na kawałki, dokładnie myjemy. Zalewamy 1 szklanką soku z cytryny i pozostawiamy na 2godziny. W tym czasie obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę. Czosnek mieszamy ze śmietaną, dodajemy troszkę soli, pieprzu, pieprzu ziołowego, majeranku i dużo suszonego koperku (około 3 łyżeczek). Sos dokładnie mieszamy. Kawałki ryby wykładamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem śmietanowo-ziołowym. Przykrywamy naczynie. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 1 godzinę. Ryba idealnie smakuje z frytkami lub ryżem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 06.01.2013 20:07
lubię ryby
Rafał10 29.07.2012 09:04
ciekawy pomysł :)
gosia1988 29.07.2012 08:04
super
Andysz 20.07.2012 00:15
smaczny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak