Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kaszą jęczmienną i pulpecikami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 250 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1/2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka lub seler 1 szt
por (biała część) 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek
kasza jęczmienna 100 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kaszą jęczmienną i pulpecikami

Mięso mielone połączyć z jajkiem,bułką tartą i posiekaną cebulą.
Doprawić solą i pieprzem. Uformować 12 małych pulpecików.
Marchewkę,pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w krążki. Zagotować 2 litry wody,wrzucić pulpeciki,doprawić przyprawą do potraw,gotować 10 minut. Dodać kaszę jęczmienną,warzywa.Gotować
około 25 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 23.03.2013 07:31
pyszna zupka na obiad
wiola333 13.03.2013 14:20
bardzo smaczny przepis
Betka 03.08.2012 08:17
podoba mi się;)
ZEWA 28.07.2012 10:38
z pulpecikami jeszcze krupniku nie robiłam, apetycznie wygląda
Andysz 22.07.2012 08:56
pyszny!;)
Katarzyna87 19.07.2012 10:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak