Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 1/2 kg
koperek
masło 1 łyżeczka
sól
mleko kilka łyżek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane

Ziemniaki obieramy i gotujemy jak zawsze w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu i odcedzeniu dodajemy do garnka z gorącymi ziemniakami masło. Całość rozgniatamy (taka mała ilość może być rozgnieciona widelcem). Do ziemniaków dodajemy mleko i mieszamy. Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek, doprawiamy pieprzem, całość mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 03.01.2013 22:03
fajne
Magula 03.01.2013 21:22
oj ja tez
Lukrecja29 03.01.2013 12:52
uwielbiam pirrreeee!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak