Schab w mleku gotowany

Schab w mleku gotowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • czosnek

    4 ząbki
  • majeranek

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • schab

    750 (kawałek)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab w mleku gotowany
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Schab myjemy i nacieramy tym czosnkiem, następnie solą, pieprzem i majerankiem, tak aby obłożyć cały kawałek mięsa. Skrapaimy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki.
Krok 2 - Schab w mleku gotowany
Po mininum kilku ( ja zostawiam na 7-8 godzin) chłodzenia, gotujemy mleko i do wrzącego wkładamy przygotowane mięso.
Krok 3 - Schab w mleku gotowany
Dusimy ok godziny. Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

11.01.2016 11:34
Co chwilkę spotykam się z innym sposobem na schab w mleku ;)

ilka_86

10.08.2012 15:10
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat