Krok

original

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Schab myjemy i nacieramy tym czosnkiem, następnie solą, pieprzem i majerankiem, tak aby obłożyć cały kawałek mięsa. Skrapaimy oliwą i odkładamy do schłodzenia do lodówki.

Krok

original

Po mininum kilku ( ja zostawiam na 7-8 godzin) chłodzenia, gotujemy mleko i do wrzącego wkładamy przygotowane mięso.

Krok

original

Dusimy ok godziny. Studzimy w mleku, wyjmujemy i kroimy w plastry.



Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    ciekawy przepis
  • 0
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Co chwilkę spotykam się z innym sposobem na schab w mleku ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !