Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona sałatka makaronowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron drobny 0,5 op.
papryka czerwona 1 szt.
pomidorki cherry 5 szt
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
oliwa 2 łyżka
ocet balsamiczny 1,5 łyzka
fasola 0,5 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona sałatka makaronowa

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, dobrze osączyć i odstawić do schłodzenia. Fasolę osączyć na sitku, paprykę pokroić w kostkę, a pomidorki na ćwiartki. Natkę grubo posiekać. Wymieszać z makaronem. Doprawić solą i pieprzem cytrynowym.
Oliwę wymieszać dokładnie z octem balsamicznym, dodać do sałatki. Odstawić na kilkanaście minut w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

js28 19.07.2012 15:54
dziękuję :)
Joanna46 19.07.2012 09:04
Dobrze się zapowiada.
cukiereczek 19.07.2012 07:46
jak apetycznie wygada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak