Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 8 szklanek
kość 1 sztuka
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 10-12 sztuk
cebula 1/2 sztuki
kasza manna 5 łyżek
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Wodę należy zagotować wraz z kością, całość gotować przez około 40 minut zdejmując z wierzchu pianę( szumowinę). Wszystkie warzywa należy obrać, ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do mięsa, zaś marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do zupy, pod koniec gotowania wrzucić ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy Prymat. Następnie dodać kaszę manną i pogotować jeszcze przez około 20 minut. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.02.2014 09:27
bardzo dobra zupka
Agnik 10.08.2011 21:29
super
Tomek13 17.06.2011 20:27
polecam
Tomek13 17.06.2011 20:27
polecam
agogo2 31.03.2011 20:22
polecam
szajba2 29.03.2011 17:09
niedawno jadłem i bardzo mi smakował
KasiaK90 09.03.2011 09:39
krupnik :) pycha:)
Marzena40 26.01.2011 12:03
pycha zupka
Barbara55 18.01.2011 16:33
solidna zupa
kielcok1 15.01.2011 13:05
dobra, zdrowa, pożywna
rakow2
rakow2 17.11.2010 15:33
dobra zupa
MAŁGORZATA108 29.06.2010 14:10
Moja babcia to robiła krupnik...pycha. Może i ja spróbuję.
Ewa111 27.05.2010 12:35
Całkiem dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak