Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hummus - pasta z ciecierzycy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek naturalny homogenizowany 100-150 gramów
sok z cytryny 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
chili do smaku
oliwa 2-3 łyżki
pasta sezamowa 1-2 tahini
papryka 3-4 (grillowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Hummus - pasta z ciecierzycy

Ciecierzycę odsączyć z zalewy, dodać pokrojoną na kawałki paprykę, oliwę lub olej sezamowy, zmiażdżony ząbek czosnku, pastę sezamową, sok z cytryny i serek, po czym wszystko dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Podawać z krakersami, chipsami, kawałkami surowych warzyw, rozsmarowywać na grzankach lub po prostu na świeżym pieczywie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 16.06.2012 10:30
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak