Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dag
cebule 2 duże
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 2 czubate łyżki
olej do smażenia
pieprz
sól
Rozmaryn suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie pomidorowym

Kroki postępowania

1
Mięso umyć pokroić w kostkę. Cebulę umyć pokroić w piórka. na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso z cebulą i bardzo mocno podsmażyć, do odparowania wody. Dodać przecier i rozmaryn, ozmieszać. Podsmażyć
Krok 1 - Wieprzowina w sosie pomidorowym foto
2
Oprószyć mąką, energicznie rozmieszać i podsmażyć.
Krok 2 - Wieprzowina w sosie pomidorowym foto
3
Wlać 1,5 szklanki wody i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Przyprawić do smaku.
Krok 3 - Wieprzowina w sosie pomidorowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 26.09.2013 06:42
smaczne mięsko
Cukiereczek13 18.07.2012 20:19
super :)
Zdzisław 18.07.2012 19:32
coś dla mnie na obiad
Ankha 18.07.2012 19:14
Bardzo przyjemny gulaszyk;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak