Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1/2 szt
jajko 2 szt
mąka 1 łyż
bułka tarta pikantna 5 łyż
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z cukinii

Cukinię obieramy i kroimy w wąskie słupki. Lekko oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w mącę, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone paluszki układamy na ręcznikach papierowych aby ociekły z tłuszczu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 09.12.2013 13:30
super mmmm ;)
Ewelina38 12.11.2013 08:13
super, a ja zawsze kroiłam w plastry :)
czekoladka_m 05.11.2013 18:13
Muszę kiedyś takie zrobić;)
Janina 04.03.2013 16:49
to jest bardzo pyszne-często robię w sezonie
Bernadeta1 12.02.2013 13:18
świetny pomysł w sezonie cukinii muszę wypróbować
Adam/ZUB3R 07.12.2012 23:00
smaczne paluszki
Dorota59 09.11.2012 08:30
lubimy
hastalavista 13.10.2012 11:10
super pomysł :)
Kas2 05.09.2012 22:14
ale świetny pomysł!
zdeba 03.09.2012 21:11
Szybkie i pyszne danie :)
RenataZ-et 28.08.2012 19:37
bardzo lubię
Dorian 23.08.2012 09:28
super
Cukiereczek13 20.07.2012 13:20
musze zrobic takie :) pysznie wygladaja :)
Wacław 20.07.2012 12:34
SUPER POMYSŁ !
Zdzisław 18.07.2012 20:15
takich nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak