Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w marynacie klasycznej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa ok. 1/2 kg
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
olej 5 łyżek
czosnek 3 ząbki
melisa cytrynowa 10 listków
sól wg uznania
olej do smażenia
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w marynacie klasycznej

Kroki postępowania

1
Do oleju wsypać marynatę klasyczną, dodać wyciśnięty czosnek, sól i posiekaną melisę. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Szynka w marynacie klasycznej foto
2
Marynatą natrzeć mięso i odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Krok 2 - Szynka w marynacie klasycznej foto
3
Po tym czasie szynkę wyjąć z marynaty i zrumienić z każdej strony na oleju.
Krok 3 - Szynka w marynacie klasycznej foto
4
Do zrumienionej szynki dodać kostkę mięsną i marynatę, w której się marynowała, wlać wodę (ok. 3 szklanki).
Krok 4 - Szynka w marynacie klasycznej foto
5
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 5 - Szynka w marynacie klasycznej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 07.08.2012 22:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak