Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jasny biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
cukier 1/4 szklanki
mąka 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jasny biszkopt

Kroki postępowania

1
Jajka umyć, wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy.
Krok 1 - Jasny biszkopt foto
2
Ubijać mikserem ok. 5 minut, aż powstanie jednolita, pulchna masa.
Krok 2 - Jasny biszkopt foto
3
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać do jajek, ciągle delikatnie mieszając.
Krok 3 - Jasny biszkopt foto
4
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Krok 4 - Jasny biszkopt foto
5
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny.
Krok 5 - Jasny biszkopt foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.04.2013 14:02
Do tego krem i mamy pyszne ciasto.
caralajna 23.04.2013 09:13
fajne proporcje
mirosława4 29.08.2012 20:17
fajny
mela25 19.07.2012 07:51
fajny biszkopcik
Krystyna32 18.07.2012 16:35
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak