Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z zieleniną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dkg
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat wg uznania
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek 4 łyżki
bazylia 2 łyżki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
bułka czerstwa 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z zieleniną

Kroki postępowania

1
Bułkę namoczyć w wodzie.
Krok 1 - Kotleciki z zieleniną foto
2
Świeżą natkę pietruszki, szczypiorek i świeżą bazylię posiekać (podałam ilość posiekanej już zieleniny). Do mięsa dodać jajko, przyprawę w płynie, pieprz, sól i posiekaną zieleninę.
Krok 2 - Kotleciki z zieleniną foto
3
Bułkę odcisnąć z wody, dodać do mięsa. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Kotleciki z zieleniną foto
4
Z mięsnej masy formować niezbyt duże kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 4 - Kotleciki z zieleniną foto
5
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Kotleciki z zieleniną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 02.03.2013 11:33
na pewno smaczne
ewelina/bunia 20.08.2012 10:58
muszę takie zrobić
Łukasz15 02.08.2012 11:19
Często takie robię, są pyszne!
Weronika_eM 25.07.2012 22:04
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak