Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza neapolitańska z salami – pizza napoletana con salami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
salami 10 dag
ser mozarella 15 dag
masło 5 dag
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza neapolitańska z salami – pizza napoletana con salami

Ciasto przygotować według przepisu na pizzę Margheritę.

Jajka i salami pokroić w kostkę, ser w plasterki. Formę do pieczenia średnicy 30 cm wysmarować masłem i wyłożyć połową ciast. Jajka, salami i ser ułożyć na cieście, posypać solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dodać szczyptę bazylii oraz oregano. Rozwałkować resztę ciasta i przykryć pizzę. Brzegi górnej i dolnej części ciasta zlepić ze sobą. Całość posypać przyprawą do pizzy. Nakryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stop. C. Wyjąć pizzę obracając formę, dnem do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 18.07.2012 19:30
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak