Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z kapustą i z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 2 szt
mleko 1 l
Farsz:
kapusta biała 1 szt
bułka panierka
mąka panierka
jajko panierka
grzyby 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z kapustą i z grzybami

Maka jajko i mleko razem zmiksować na nie zbyt gęstą masę .
Rozgrzać olej na patelni i potem smażyć naleśniki.
Farsz;grzyby posiekać na małe części ,kapustę białą poszatkować i ugotować .Grzyby smażyć na oleju .
Połączyć razem kapustę gdy będzie miękka z grzybami i doprawić do smaku.Naleśniki ułożyć jeden koło drugiego i kłaść farsz na każdy naleśnik i zwijać w rulonik.
O panierować każdy naleśnik w mace jajku i w bułce tartej .
Smażyć na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 20.07.2012 07:23
pyszne
melonik 19.07.2012 21:02
ekstra
aga130982 19.07.2012 11:28
też lubię
MagdaeM 18.07.2012 21:10
lubie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak