Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 1 kg
karmel 7 łyżek
sok bananowy 100 ml
cukier puder 1,5 szklanki
czekolada mleczna 100 g
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Żelatynę rozrabiamy w 100 ml gorącej wody. Dodajemy ją do sera. Ser miksujemy blenderem na jednolitą masę, dodajemy cukier i mieszamy. Odkładamy 1/3 masy serowej. Do 2/3 dodajemy sok bananowy i mieszamy. Do pozostałej masy serowej dodajemy karmel i dokładnie mieszamy. Biszkopt okrągły ciemny przekrawamy na pół w poprzek. Na pierwszy biszkopt wykładamy masę serową z karmelem. Wstawiamy na 20minut do lodówki. Następnie wykładamy masę serową z sokiem bananowym. Na tą warstwę kładziemy drugi biszkopt. Czekoladę ścieramy na tarce, na dużych oczkach i posypujemy po wierzchu. Wstawiamy sernik do lodówki na 2godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 30.08.2012 10:36
pyszny serniczek
tomek18 20.08.2012 09:37
pycha
MagdaXXX 05.08.2012 15:57
uwielbiam serniczki
Chojłówna 27.07.2012 14:15
po proszę kawałek
Andysz 21.07.2012 09:38
pyszny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak