Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik kokosowy z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 1 szklanki
aromat pomarańczowy 1
budyń śmietankowy 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej roślinny 5 łyżek
jajko 4
ser biały 2 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kokosowy z rodzynkami

Ser biały miksujemy blenderem na jednolitą masę. Następnie dodajemy jajka, aromat, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia, rodzynki i wiórki kokosowe. Całość dokładnie mieszamy. Blachę smarujemy olejem i wyścielamy papierem śniadaniowym. Wykładamy do blachy masę serową. Sernik pieczemy w temperaturze 180stopni przez 1godzinę. Wyjmujemy z blachy dopiero po ostygnięciu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 15.08.2012 18:17
pychotka
Andysz 19.07.2012 08:51
fajny i łatwy;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak