Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 30 dag
pomidory bez skóry 20 dag
pieczarki 20 dag
jogurt naturalny 125 ml
mąka 1 łyżka
olej
bulion drobiowy 3 kostki
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów

Przygotuj wywar z 1,5 l wody i 3 kostek bulionu - może być drobiowy. Fasolkę umyj i pozbaw końców, następnie potnij na kawałki długości 3-4 cm (możesz też użyć fasolki szparagowej mrożonej). Włóż do wywaru i ugotuj. Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w cząstki. Oczyść i pokrój pieczarki, następnie podsmaż, oprósz mąką i zasmaż do lekkiego zrumienienia. Pieczarki połącz z fasolką, pomidorami i jogurtem. Zupę z fasolki szparagowej i pomidorów gotuj 10 minut. Dopraw do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.10.2012 21:43
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak