Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone talarki z buraka w czosnkowej marynacie

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak 2 sztuki
oliwa 2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone talarki z buraka w czosnkowej marynacie

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy marynatę: 2 łyżeczki oliwy z oliwek mieszamy z cukrem, solą czosnkową i drobno posiekanym ząbkiem czosnku (można przecisnąć przez praskę - ja takiej nie posiadam, więc drobniutko posiekałam, co po upieczeniu ma swój urok).
Krok 1 - Pieczone talarki z buraka w czosnkowej marynacie foto
2
Buraki myjemy, obieramy, kroimy na plasterki (niezbyt grube).
Krok 2 - Pieczone talarki z buraka w czosnkowej marynacie foto
3
Mieszamy dokładnie z marynatą, zostawiamy na chwilę (akurat w tym czasie można włączyć piekarnik na 180 stopni do rozgrzania).
Krok 3 - Pieczone talarki z buraka w czosnkowej marynacie foto
4
Gotowe plasterki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 25 minut.
Krok 4 - Pieczone talarki z buraka w czosnkowej marynacie foto
5
Upieczone buraki mogą służyć jako dodatek do drugiego dania lub samodzielna przekąska. Smacznego!!!!
Krok 5 - Pieczone talarki z buraka w czosnkowej marynacie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 03.08.2012 23:21
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak