Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
kiełbasa chuda 30 dag
marchewka 2 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
fasolka zielona 30 dag
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Barszcz biały 1 opakowanie
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z warzywami

Do garnka wlewamy 2litry wody i dodajemy kostkę bulionową. Kiełbasę kroimy w kostkę. Warzywa dokładnie myjemy. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do garnka, za 5minut dodajemy kiełbasę chudą. Następnie odsączamy z zalewy groszek zielony i razem z fasolką dodajemy do garnka. W drugim garnku gotujemy na twardo jajka czyli około 10minut. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie rozrabiamy barszcz biały według przepisu na opakowaniu i dodajemy do garnka. Zagotowujemy. Ugotowane jajka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do pozostałych składników. Barszcz doprawiamy według smaku solą, pieprzem i majerankiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.08.2012 20:24
ciekawy
MagdaXXX 07.08.2012 19:07
super
Andysz 22.07.2012 08:44
wygląda zachęcająco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak