Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z falbankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron falbanki 30 dag
kostka rosołowa 1 kostka
udka z kurczaka 3
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
marchewka 2
pieprz do smaku
koperek do smaku
olej słonecznikowy 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z falbankami

Udka z kurczaka oporządzamy, płuczemy i gotujemy w 3litrach wody z dodatkiem kostki rosołowej. W tym czasie obieramy marchewkę i kroimy w kosteczkę. Gdy udka będą już na pół miękkie dodajemy pokrojoną marchewkę. Całość gotujemy do czasu aż wszystko będzie miękkie. W drugim garnku gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżewek oleju. Makaron falbanki gotujemy al-dente. Odcedzamy go i polewamy bieżącą wodą. Pod koniec gotowania rosołu doprawiamy go kucharkiem, pieprzem i dodajemy koperek. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 02.11.2013 21:52
mmm super;)
annagebalska 23.11.2012 10:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak