Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
kurki 0,5 kg
cebula 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty z kurkami

Kurki czyścimy. Gotujemy je do miękkości (aż wygotuje się woda). Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Do niej wrzucamy kurki, wszystko razem dusimy. Gotowe kurki odstawiamy do ostygnięcia. Gotowe ciasto francuskie kroimy na większe kwadraty. Ziemne kurki nakładamy na środek ciasta. sklejamy każdy róg ciasta francuskiego na środku formując koperty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.08.2012 08:01
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak