Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka karbowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron falowany 20 dag
marchewka 2
marchewka konserwowa 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
śmietana do zup 150 ml
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pierz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka karbowana

Do garnka wlewamy 2litry wody, dodajemy 1,5kostki bulionowej i gotujemy. W tym czasie obieramy marchewki, płuczemy i kroimy w kostkę. Gdy woda zaczyna się gotować dodajemy makaron i marchewki. Otwieramy puszkę groszku zielonego i marchewki konserwowe, odlewamy z nich zalewę i dodajemy do garnka po około 15-18minutach. Całość gotujemy 2-3minutki. Pod koniec bierzemy kilka łyżek gorącego bulionu i mieszamy ze śmietaną do zup, całość wlewamy do garnka. Zagotowujemy. Na koniec zupkę doprawiamy solą, kucharkiem, pieprzem i dodajemy koperek suszony. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 04.09.2012 18:27
pyszna zupka
Marta1986 22.07.2012 10:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak