Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki indycze z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze 1 kg
sól do smaku
jaja 2
bułka tarta pikantna 1/2 szklanki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
ziemniaki 0.5 kg
Koperek suszony Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
majonez tradycyjny do smaku
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki indycze z ziemniakami

Mięso z indyka mielimy przez maszynkę. Dodajemy do niego jajka, sól, pieprz ziołowy, majeranek, przyprawę do kurczaka i troszkę papryki ostrej. Wszystko dokładnie mieszamy. Z mięsnego farszu formujemy kulki i lekko je spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor. Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odlewamy wodę, wykładamy na talerz i posypujemy koperkiem, przyprawa do kurczaka i papryką ostrą. Kotlety polewamy majonezem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.10.2012 21:35
ale smakowite :)
Janek 31.08.2012 13:23
genialne!;)
mela25 28.08.2012 07:58
przepyszne
mariusz14 23.08.2012 21:01
pycha
Amellia 03.08.2012 08:29
super
Cukiereczek13 30.07.2012 11:45
nie jadlam jeszcze indyczych :)
Andysz 19.07.2012 08:52
lubię indycze mięso;)
Kekerboom 18.07.2012 11:13
super wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak