Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 l
kapusta kiszona 25 dag
ziemniaki 3
marchew
Papryka słodka mielona Prymat
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek z papryką

Do bulionu wcieramy na tarce marchewkę, ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę i całość gotujemy tak długo, aż ziemniaki będą prawie miękkie (około 15-20 minut). W międzyczasie gotujemy zszatkowaną drobniej kapustę kiszoną pod przykryciem. Ugotowaną kapustę odcedzamy, kroimy i wrzucamy do bulionu. Dodajemy opakowanie papryki i łyżeczkę mielonego kminku. Podajemy kapuśniaczek bardzo gorący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.03.2014 09:47
bardzo smacznie wygląda
Paweł10 11.08.2012 00:21
pysznie wyglada :)
Fiffi 22.07.2012 09:43
fajna odmiana od tradycyjnego
Konczi 18.07.2012 12:25
ja uwielbiam kapuśniaczki - robię je na różne sposoby :)
Rafał10 18.07.2012 10:47
uwielbiam zupki :) Twoja wygląda bardzo pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak