Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa zupa z kiełbasą na rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 l
fasoli białej średniej 250 g
podwawelska 1 laska
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa zupa z kiełbasą na rosole

Fasolę moczymy ok. 24 godzin (około 2-3 szklanki wody aby zakryło fasolkę). Gotujemy w tej samej wodzie, do miękkość tak aby woda nam w części wyparowała. Wlewamy wywar lub rosół, dodajemy sporą garść majeranku. Kiełbasę obieramy ze skóry, kroimy na plasterki bądź w kostkę. Smażymy bez dodatku tłuszczu na patelni. Przesmażoną kiełbasę dodajemy do zupy. Zupę można wzbogacić ziemniakami lub grzankami wg uznania. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.07.2013 20:45
smaczny pomysł
Magula 25.10.2012 12:07
dawno takiej nie robiłam ;-)
agataw1990 07.08.2012 16:50
fajny pomysł
ronald88 18.07.2012 17:56
super
Rafał10 18.07.2012 10:47
łatwa i smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak