Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 250 g
wędlina 250 g
przeier pomidorowy
musztarda
tymianek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy ok. 24 godzin (zalewamy woda aby przykryła fasolę). Gotujemy w tej samej osolonej wodzie, do miękkości. Na patelni podsmażamy wędliny. Dodajemy przesmażone wędliny, przecier pomidorowy, łyżkę musztardy, łyżkę suchego tymianku. Kosztujemy, jeśli jest mało słono – solimy i doprawiamy pieprzem. Najlepsza jest podgrzana po raz drugi. Podajemy np z bagietką bądź z pieczywkiem razowymm razowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamaiza 23.09.2015 10:06
Ja .zawsze dodawałam bazylię, tym razem spróbuję z tymiankiem.
Konczi 31.08.2012 18:30
oj tak ... ta po studiach była fantastyczna i niezapomniana w pamięci zostanie na zawsze
Kasnaj 28.08.2012 23:31
zjadłabym :) taką .... jak kiedyś po studiach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak