Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalesniki z kiełbasą na serku topionym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
jajko
mleko 1 szkl
olej
sól
cebula biała
kiełbasa podwawelska 1 laska
serek topiony 2
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki z kiełbasą na serku topionym

Na początku przygotowujemy ciasto na naleśniki: Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko wlewamy mleko, wodę gazowaną i olej (1/2 łyżeczki) - wszystko dokładniej miksujemy, kiedy powstanie jednolite ciasto smażymy naleśniki na dobrze nagrzanej patelni - jeżeli będzie to teflonowa możemy smażyć bez tłuszczu. Farsz: kiełbaskę kroimy w kosteczkę, cebulkę drobno siekamy, na nagrzanej patelni podsmażamy cebulkę z kiełbaską, ściągamy z ognia i czekamy aż ostygnie. Upieczony naleśnik smarujemy dość grubo serkiem topionym nakładamy farsz z kiełbaski i cebulki, zawijamy, podajemy na ciepło bądź zapiekamy w piekarniku posypując startym żółtym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 03.08.2012 07:54
rewelacyjne są...;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak