Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z marchewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewki duże 2 szt
jajko 1 szt
jogurt naturalny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
zarodki pszenne 2 łyżki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z marchewki

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodajemy jajko, jogurt, cukier, odrobine cynamonu oraz zarodki pszenne. Jeśli ktoś woli zamiast zarodków można mąkę. Mieszamy ciasto,które ostatecznie powinno być gęstą papką. Łyżką nakładamy małe porcje ciasta na rozgrzany na patelni olej i smażymy z obu stron. Odsaczamy z nadmiaru oleju na reczniku papierowym. Radze robic male placuszki, aby sie nie rozpadaly na patelni. Dekorujemy jogurt naturalnym i posypujemy cynamonem. Można podawać równiez z owocami, orzechami,a w wersji bardziej kalorycznej polane miodem lub czekolada.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.12.2012 18:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak